museum logo

צילום: צחי קראוס
מוזיאון הסובלנות ירושלים גאה להציג:

מוזיאון הסובלנות ירושלים אירח את אירוע הסיום של "מצעד החיים"

14 למאי, 2024

בני נוער יהודים מרחבי העולם כולו התכנסו אצלנו במוזיאון ביום העצמאות לציון אירוע הסיום של "מצעד החיים".

ממקסיקו, מהונגריה, מקנדה, מארצות הברית, מארגנטינה ועוד – הנוכחים הגיעו ממקומות רבים לטקס המיוחד והמוזיקלי לצד משלחת של קק"ל, משלחת של משרד החינוך חברי הנהלת מצעד החיים הבינלאומי וחברי ההנהלה שלנו במוזיאון.

"כעת זהו תורכם להיות נושאי הלפיד של הזיכרון, העם היהודי ולמען עתיד טוב יותר לאנושות כולה", אמרה נשיאת "מצעד החיים" – פיליס גרינברג היידמן לאורחים, כשבין לבין על הבמה התקיים מופע מוזיקלי שכלל עיבודים לשירים קלאסיים כמו "שבחי ירושלים" ו"הללויה" – לצד תקיעה בחצוצרה ובשופר!

ארגון "מצעד החיים" הבינלאומי נוסד בשנת 1988 ושם לעצמו למטרה להביא תלמידי תיכון יהודים מרחבי העולם ל"צעדה" במחנות הריכוז הנאצים אושוויץ ו-בירקנאו ביום הזיכרון לשואה, ולאחר מכן להגיע עמם לישראל לציון יום הזיכרון ויום העצמאות.

עד היום הביא הארגון למעלה מ-300,000 תלמידים מלמעלה מ-50 מדינות למסע החוסן היהודי.

"כן, היינו עצובים. אבל נזכרנו במשימה שלנו לעתיד", הוסיפה גרינברג היידמן. "אני מקווה שאתם נחושים כמונו שהשואה לעולם לא תחזור, ואנחנו נחושים לנצח כי אין ברירה אחרת".

הרב מרווין האייר, יו"ר משותף של מועצת המנהלים של מוזיאון הסובלנות ירושלים, נשא דברים בפני התלמידים וציין כי "יש שני צדדים להישרדות יהודית. צד אחד בארץ ישראל, והשני הוא התורה. ללא התיישבות גדולה בישראל במהלך כמעט 2,000 שנות הגלות, התורה היא ששמרה על "הלב פועם" לדבריו, "אם כי הוא תמיד פועם לעבר ציון".

בהתייחסו לשואה ולאירועי ה-7 באוקטובר, האייר הכריז בגאווה כי חורבן העם היהודי "לעולם לא יחזור על עצמו, כי אנשי ונשות צה"ל הקריבו את חייהם למען הבטחת השם, ולמען נצח ישראל".

"עם ישראל חי, היום, מחר ולתמיד!" הכריז לקול תשואות.

במהלך האירוע, שנערך בשיתוף קק"ל, הוקרנו סרטונים מרתקים המתארים סצנות מתקופת טרום הקמת המדינה ועד למדינת ההיי-טק המתקדמת שהיא מדינת היהודים כיום.

סגן יו"ר "מצעד החיים" הבינלאומי, ברוך אדלר, הזכיר את אירועי ב-7 באוקטובר בנאומו ואמר: "יש הרבה מה לחגוג ביום העצמאות, אבל השנה זו לא שמחה אמיתית. החטופים לא איתנו, המונים נפלו ב-7 באוקטובר ובמלחמה, והאנטישמיות נמצאת במגמת עלייה עולמית".

אדלר הוסיף כי התלמידים נלחמים בשנאה זו על ידי שמירה על זיכרון השואה, "ועכשיו עלינו לקיים את מצוות חגיגת מדינת היהודים".

 

אירועים נוספים

14 במאי, 2024
מוזיאון הסובלנות ירושלים ערך את תפילת יום העצמאות המסורתית בהשתתפות למעלה מ-1,500 מתפללות ומתפללים!
למעלה מ-1,500 גברים ונשים, כולל נציגים ממשפחות החטופים, לקחו חלק בתפילת הלל חגיגית, אשר נערכה בבוקר יום העצמאות במוזיאון הסובלנות ירושלים. זו הייתה תפילה מלאת רגש, בליווי ההרכב א – קליינער בענד – שהפכו את תפילת החג לחוויה מוזיקלית ייחודית.
12 למאי, 2024
טקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בשיתוף הג'רוזלם פוסט
מוזיאון הסובלנות ירושלים קיים את טקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בשיתוף הג'רוזלם פוסט והשנה, היה זה טקס קשה ואמוציונאלי במיוחד. האורחים הרבים מילאו את האולם בן ה-400 המושבים במוזיאון, כאשר רבים מהם אף התיישבו על המדרגות או עמדו בצד כדי לצפות במהלך הטקס.
9 למאי, 2024
אירוע הפתיחה הרשמי של התערוכה החדשה: "06:29 מחושך לאור", העוסקת באירועי השבעה באוקטובר
מוזיאון הסובלנות ירושלים ערך את אירוע הפתיחה של התערוכה החדשה "06:29 מחושך לאור" במעמד נשיא המדינה יצחק הרצוג, ראש עיריית ירושלים משה ליאון, חברי הנהלת המוזיאון ובמעמד משפחות החטופים והנרצחים.
דילוג לתוכן